Veel bewoners hechten waarde aan groen in de buurt. Het biedt verkoeling bij hitte, helpt wateroverlast te verminderen, en zorgt voor een gezellige uitstraling. Toch horen we ook veel klachten over het gebrekkige onderhoud van het groen.

Een deel van het probleem is dat vaak onduidelijk is wie waarvoor verantwoordelijk is. Mag je als bewoner zomaar een geveltuin aanleggen of een boomspiegel adopteren? Wie is er verantwoordelijk voor het wieden van onkruid? Waar mag je je tuinafval laten?

Onze indruk is dat het groenbheer niet alleen aan Pantar kan worden overgelaten. De uitvoerders zijn nauwelijks zichtbaar. Op dit moment maakt het groen in de Vogelbuurt en het IJplein een rommelige indruk. In de ene straat ziet het er verzorgd en uitnodigend uit, terwijl in de andere straat onkruid tussen de stoeptegels woekert. Dit is onveilig. Dat moet worden aangepakt!

Heb je ideeën over het groen in onze buurt of wil je hier actief mee aan de slag? Neem dan contact met ons op. We brengen je graag in contact met andere buurtbewoners met groene vingers!

Ook als je een tuin hebt, maar deze niet zelf kunt onderhouden kun je contact opnemen. Dan zoeken we een buurtbewoner die het leuk vind om je te helpen.