Begin 2024 zijn de werkzaamheden aan de rotonde Meeuwenlaan Johan van Hasselt van start gegaan. Waar eerst een rotonde was, komt nu een kruispunt. De reden om de verkeerssituatie aan te passen was veiligheid. Het is een ingrijpende aanpassing. Helaas is er bij de omleidingen om de werk uit te voeren het een ander mis gegaan. Dat is zien en te lezen op de website van AT5. Op de website van NHnieuws  is te lezen hoe een bus zich klem reed.

Kort samengevat:

• De projectgebieden zijn groter geworden dan afgesproken. Ze lopen nu van de Spijkerkade tot de Pluvierstraat, terwijl er afgesproken was vanaf de Hamerstraat tot de Kalkoenstraat.
• Er zou voor het Bredero College een opslagterrein komen op het fietspad en groenstrook. Nu wordt de hele weg gebruikt en er zouden doorgangen komen voor de voetgangers en fietsers, nu ligt er één doorgang waar alles doorheen moet.
• Er zou een omleiding komen voor fietsers om de rotonde heen, is niet doorgegaan, er zouden digitale routeborden komen, niet doorgegaan;
• Men zegt dat er bij Vogeldorp borden waren geplaatst om sluipverkeer te voorkomen, maar die borden staan er nog niet;
• Autoverkeer rijdt met hoge snelheid tegen het verkeer in de Adelaarsweg op wat leidt tot gevaarlijke situaties. Bewoners hebben hierover contact opgenomen met de gemeente.

 

Lees hier wat gemeente zegt over de werkzaamheden aan de Rotonde